Plafonul total al garanțiilor care pot fi acordate în cadrul Programului IMM INVEST PLUS, majorat cu peste 10 miliarde lei

Executivul a aprobat, printr-o Ordonanță, majorarea cu peste 10 miliarde lei a plafonului total al garanțiilor care pot fi acordate în cadrul Programului IMM INVEST PLUS; actul normativ contribuie, totodată, la îmbunătățirea funcționării acestui program. Astfel, potrivit unui comunicat al Guvernului, plafonul total al garanțiilor care pot fi acordate în cadrul schemei de ajutor de stat va crește de la 7,5 miliarde lei la 17,75 miliarde lei, iar numărul beneficiarilor de la 10.704, la 24.786. În mod corespunzător se majorează bugetul schemei de ajutor de stat pentru ajutorul de stat sub formă de grant la 1,93 miliarde lei, echivalentul în lei a aproximativ 390,32 milioane euro.

Prin noile modificări sunt incluse în categoria beneficiarilor eligibili în cadrul subprogramelor GARANT CONSTRUCT și INNOVATION întreprinderile mici cu capitalizare de piață medie. Pragurile valorice ale ajutorului de stat, constituit din valoarea comisionului de risc, a comisionului de administrare, aferente garanției acordate, pe toată durata de valabilitate a garanției acordate, și a dobânzilor aferente creditelor/liniilor de credit, acordate pe o perioadă de maximum 12 luni, se majorează până la echivalentul în lei al sumei de 500.000 euro pe întreprindere/UAT-uri, respectiv echivalentul în lei a 62.000 euro/întreprindere în cazul beneficiarilor din domeniul agriculturii primare și 75.000 euro/întreprindere în cazul beneficiarilor din domeniile pescuitului și acvaculturii.

Citește mai mult în CECCAR Business Magazine.

plafonul-total-al-garantiilor-care-pot-fi-acordate-in-cadrul-programului-imm-invest-plus-majorat-cu-s16057

Leave your comment