MAT: Joi, 18 august 2022, se va deschide apelul de finanțare aferent programului FEMEIA ANTREPRENOR 2022

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului (MAT) anunță că joi, 18 august, la ora 10.00, se va deschide apelul de finanțare aferent programului național multianual pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale în rândul femeilor (Femeia Antreprenor 2022) pe platforma granturi.imm.gov.ro.

„Programul Femeia Antreprenor va fi al treilea apel deschis în anul 2022 pentru IMM-urile din România. De această dată, vizăm diminuarea decalajelor dintre femeile și bărbații antreprenori, mai ales că doar 36,84% din asociați/acționari sunt femei. Suplimentar, observăm că, în ultimele luni, ponderea asociaților/acționarilor din cadrul persoanelor juridice favorizează decalajul dintre femeile și bărbații antreprenori. Deși nominal, de la începutul anului a crescut numărul de asociați/acționari femei, creșterea este mult mai mică față de creșterea numărului bărbaților care sunt acționari sau asociați ai societăților. Programul contribuie, totodată, la atingerea standardelor OECD privind egalitatea de gen în domeniul antreprenorial fiind o măsură personalizată, care asigură accesul la finanțare a femeilor antreprenor. Egalitatea de șanse se obține, în primul rând, prin micșorarea deficitului sistematic existent”, a declarat ministrul de resort Constantin-Daniel Cadariu, citat într-un comunicat al MAT.

Obiectivul principal al schemei de minimis îl constituie stimularea și sprijinirea înființării și dezvoltării structurilor economice private înființate și conduse de către femei, îmbunătățirea performanțelor economice ale acestora, realizarea unei creșteri economice inteligente, sustenabile și incluzive, bazate pe digitalizare, dezvoltare durabilă, inovare și pregătire antreprenorială, în contextul problemelor legate de menținerea echilibrului dintre obligațiile familiale și cele profesionale și ale prejudecăților existente încă la nivel local.

Societățile eligibilite trebuie să respecte criteriul conform căruia cel puțin unul dintre asociați să fie femeie și să dețină cel puțin 50% din părțile sociale/acțiuni ale societății în cazul IMM-urilor aplicante. Pentru societățile înființate în baza Legii nr. 1/2005 privind organizarea și funcționarea cooperației, condiția se consideră îndeplinită dacă majoritatea membrilor cooperatiști din Consiliul de Administrație este formată din femei.

Citește mai mult în CECCAR Business Magazine.

mat-joi-18-august-2022-se-va-deschide-apelul-de-finantare-aferent-programului-femeia-antreprenor-s15952

Leave your comment